Județul ILFOV înființează trei CENTRE voluntare de colectare a DEȘEURILOR/Containerele vor fi montate până la sfârșitul ANULUI

Județul ILFOV înființează trei CENTRE voluntare de colectare a DEȘEURILOR/Containerele vor fi montate până la sfârșitul ANULUI
Publicat: 21/05/2024, 15:48
Județul Ilfov va avea până la sfârșitul anului trei  centre de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Localitățile în care vor funcționa acestea sunt Brănești, Moara Vlăsiei și Grădiștea. 
57 de mii de locuitori ai județului vor avea containere dedicate mai multor tipuri de materiale reciclabile, unde vor putea aduce ușor, rapid, legal și gratuit deșeurile voluminoase, electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri provenite din activități de construcții și demolări, dar și deșeuri agricole. Prin aderarera la acest proiect, CJ Ilfov urmărește o gestionare eficientă a tuturor tipurilor de gunoaie și deșeuri, pentru un mediu curat și sigur. Proiectul are o valoare eligibilă de peste 11 milioane de lei și este finanțat prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Avem deșeuri, dar avem deșeuri, atenție, generate nu numai de locuitorii din Ilfov. Trebuie să fim realiști și să avem o perspectivă foarte amplă, pentru că toate aceste deșeuri sunt generate de toți locuitorii regiunii București-Ilfov. Avem acea problemă a munților de gunoaie pe care o vedem, o prezentați dumneavoastră în fiecare zi la știri, la marginea Capitalei, la marginea localităților din județul Ilfov. Drept urmare, trebuie să avem în vedere faptul că toate aceste deșeuri vin din regiunea București-Ilfov. Drept urmare, în primul rând, pentru a pune la punct acest plan pe termen lung, în anii viitori, avem nevoie de specialiști pe care îi avem deja la Consiliul Județean Ilfov.Avem nevoie de parteneriate pe care le-am realizat deja cu Asociația Dezvoltare Intercomunitare de Gestionare a deșeurilor din București, dar cu, dar și cu ADI GIDI Ilfov. Și atunci, prin astfel de parteneriate, cu ajutorul acestor specialiști și bineînțeles, cu ajutorul banilor. Pentru că vă spuneam, fără bani nu putem face nimic și atunci avem bani europeni, am primit finanțare europeană pentru a realiza acest sistem de management integrat al deșeurilor și până în momentul de față vă spun așa că acest proiect, care valorează undeva la peste 190 de milioane de de lei, este finanțat prin programul operațional de infrastructură mare. Am cumpărat peste 120.000 de pubele. În total, vom cumpăra 290.000 Au fost achiziționate, de exemplu, 31 de mașini de gunoi și 48 de sisteme informatice de cântărire a gunoiului.

Reprezentanții CJ Ilfov spun că urmează și altă etapă, în viitor, de înființare de centre de colectare deșeuri, unde locuitorii pot duce aproape tot ce înseamnă gunoi generat de gospodărie, pentru reciclare.

Este o etapă, vom demara și celelalte etape în anii viitori, dar foarte important. O o altă etapă foarte importantă a acestui sistem de management al deșeurilor este și colectarea, înființarea de centre de colectare prin aport voluntar. Ce înseamnă asta? Înseamnă că județul Ilfov vom înființa trei mari centre prin care locuitorii vor merge acolo de bunăvoie, pentru că asta înseamnă aport voluntar atunci când ne rămân deșeuri din gospodărie, din construcții, textil, mobilier și astfel de materiale care pot fi reciclate. Ei bine, le încarcă de bunăvoie și merg la aceste trei centre unde, fără să dea absolut niciun ban, pur și simplu le depozitează acolo. Trei centre vor fi unul va fi la Grădiștea, unu la Moara Vlăsiei și unul în orașul Blăne-Brănești din județul Ilfov, mai spun cei de la CJ Ilfov.

Citește și:

Hubert THUMA: Mi-aș dori să fac din Ilfov un județ PROSPER, peste noapte, dar lucrurile BUNE, rezistente, se fac în TIMP

În ILFOV, campania pentru controale oftalmologice GRATUITE continuă și în IUNIE

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în...
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Cutremur în România vineri dimineață! Care au fost zonele afectate și ce magnitudine a înregistrat...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Informația dimineții despre Corina Chiriac. Ce s-a întâmplat cu marea artistă a României
Rețeta de orez cu varză, o combinație surprinzător de apetisantă. Poate fi răsfățată și cu...
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
Dan Ciotoi suflă și în iaurt după ce s-a vindecat de cancer. Ce regim strict...
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Record de turiști în Japonia! Cât au cheltuit cei 3,31 milioane de vizitatori?